Президентът върна предложението на ВСС да назначи Георги Чолаков за

...
Президентът върна предложението на ВСС да назначи Георги Чолаков за
Коментари Харесай

Президентът Радев върна избора за председател на ВАС


Президентът върна предлагането на Висш съдебен съвет да назначи Георги Чолаков за ръководител на Върховен административен съд. Румен Радев съобщи това пред публицисти от летище "София " преди да замине на публично посещаване в Полша. Президентът сподели, че със промяната на Висшия правосъден съвет новият състав има нова легитимност и по тази причина чака те да действат съгласно написаните законови правила. Чолаков беше определен на 11 септември от предходния състав на Висш съдебен съвет с 20 гласа.

Висшият правосъден съвет избра Георги Чолаков за ръководител на Върховния административен съд без изненада. Той получи 20 гласа против 5 за съперника му...

В предходни изявления президентът Румен Радев е заявявал, че най-логично е новият ръководител на Върховния административен съд да се избира от новия Висш правосъден съвет, а не от остарелия.

Изборът на ръководител на едно от най-големите съдилища у нас стана мотив за изострен неприсъствен конфликт сред президента и ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР