Президентът социалист на Венецуела Николас Мадуро заяви вчера, че нова

...
Президентът социалист на Венецуела Николас Мадуро заяви вчера, че нова
Коментари Харесай

Мадуро разкри защо Венецуела угасна

Президентът социалист на Венецуела Николас Мадуро съобщи през вчерашния ден, че нова хакерска атака е попречила за възобновяване на електроснабдяването в страната, която претърпява невиждана по мащаб повреда, продължаваща повече от две денонощния, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.
"Днес, 9 март, бяхме възстановили близо 70 % от електроснабдяването, когато в средата на деня беше осъществена нова хакерска атака против източник на електрическа енергия, който работеше идеално. Това унищожи всичко, което бяхме създали ", съобщи Мадуро пред хиляди свои поддръжници, събрали се в столицата Каракас.
Голяма част от Венецуела е без ток от четвъртък вечерта. Снощи в част от кварталите на Каракас имаше ток, преди той още веднъж да прекъсне. Властите настояват, че повредата е породена от бойкот в най-голямата електроцентрала в страната - в Гури, Южна Венецуела.
Според министерството на връзката повредата е резултат от първа хакерска атака - против автоматизираната контролна система на водноелектрическата централа в Гури, която създава 80 % от електрическата енергия във Венецуела. Много специалисти считат, че повода за повредата е неналичието на държавни вложения в поддържането на инфраструктурата.
Поради липса на ток в разнообразни лечебни заведения в страната са умряли общо 15 пациенти с бъбречни болести, на които не е била направена хемодиализа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР