Президентът Румен Радев заяви в петък, че разпускането на 46-ото

...
Президентът Румен Радев заяви в петък, че разпускането на 46-ото
Коментари Харесай

Радев: Разпускането на парламента е въпрос на дни

Президентът Румен Радев съобщи в петък, че разпускането на 46-ото Народно заседание " е въпрос на дни ". Той обаче продължава да не споделя по кое време тъкмо ще постави завършек на настоящия парламент и ще насрочи третите за тази година парламентарни избори.

През последните седмици Радев неведнъж обявяваше, че е срещу президентските и парламентарните избори да са в един ден, само че откакто Българска социалистическа партия върна последния изследователски мандат, той беше изправен пред избора да размине датите или да обезпечи време на Народното събрание за дефинитивно приемане на актуализацията на бюджета. Държавният глава избра второто, а преди ден даже призна, че.

Очакванията са парламентарният избор да се организира с първия тур на президентския избор, който към този момент беше плануван за 14 ноември. Междувременно депутатите към момента не са приели дефинитивно актуализацията на бюджета.

, а националният – към момента се преглежда. Редовното съвещание на Народното събрание в петък пък се чака да стартира в късния следобяд. Вероятно депутатите няма да съумеят да одобряват остатъка от измененията в бюджета на НЗОК и цялата актуализация на националния бюджет. Така вероятността за изключително съвещание става все по-голяма. Причината – с цел да бъдат изборите за депутати с първия тур на президентския избор на 14 ноември, Радев би трябвало да разпусне Народното събрание до сряда 15 септември, когато би било идващото постоянно пленарно съвещание на депутатите.

От Централата изборна комисия (ЦИК), а и от компания " Сиела Норма ", която обезпечава машините за гласоподаване, оповестиха, че би било софтуерно по-лесно в случай че вотът за депутати е с първия тур на президентските избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР