Президентът Румен Радев заяви, че има редица обезпокояващи фактори при

...
Президентът Румен Радев заяви, че има редица обезпокояващи фактори при
Коментари Харесай

Радев: Има редица обезпокояващи фактори от проверките на цените на храните на пазара

Президентът Румен Радев съобщи, че има редица обезпокоителни фактори при провеждащите се сега инспекции на цените на питателните артикули на пазара. Предстои служебното държавно управление да излезе с повече данни.

Държавният глава разяснява тематиката при започване на срещата си с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели:

" Това, което сега открива при многочислените инспекции служебното държавно управление, не е по никакъв начин радостно и ние би трябвало да забележим, несъмнено, силата на една пазарна стопанска система. Аз не съм последовател на така наречен " тавани ", тъй като това е в прорез с духа на пазарната стопанска система. Виждаме и какво става с страни, които вкараха ценови тавани. В момента инфлацията е над 25%, само че има редица обезпокоителни фактори от тези инспекции. Предстои служебното държавно управление да излезе в една подробна конференция да даде повече данни, само че аз мисля, че страната е дебитор на българския производител, изключително на хранителни артикули ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР