Президентът Румен Радев връчва мандат за съставяне на правителство на

...
Президентът Румен Радев връчва мандат за съставяне на правителство на
Коментари Харесай

Президентът връчи мандат на Продължаваме промяната, Кирил Петков го върна изпълнен

Президентът Румен Радев връчва мандат за сформиране на държавно управление на първата политическа мощ в Народното събрание - " Продължаваме промяната ". Кирил Петков надлежно върна изпълнен мандат.

В 13 ч. Българска национална телевизия ще излъчи представянето на кабинета с Народното събрание.

При връчването на мандата на Кирил Петков президентът Румен Радев съобщи, че върху тях пада отговорността да реформират порочния властови модел, да се оправят с корупцията, неравенствата и несправедливостта. Да изхвърлят задкулисието, разяснява Радев.

В тези старания главен запас ще бъде поддръжката на хората. Законността е най-важната борба, от която зависят всички останали. Вярвам, че вие ще намерите сили да го сторите. Гласът от площада желае правда. Битката с бедността и отстояването на българските национални ползи на открито са другите съществени цели, съобщи Радев.

На собствен ред Кирил Петков сподели, че за него е голяма чест и отговорност да одобри мандата. Вие започнахте смяната, в този момент е време дружно да свършим работата до дъно. Време е нашите млади българи в чужбина да видят България като перспективна локация за завръщане, разяснява Петков.

Той увери, че ще положат всичките си старания обещанията да станат действителност.

В състава на държавното управление има петима вицепремиери. " Продължаваме промяната " ще имат двама заместник-министър ръководители: министърът на финансите ще е и вицепремиер по еврофондовете. Ще има и вицепремиер по дейно ръководство. Министерството на стопанската система се разделя на министерство на стопанската система и промишлеността, и Министерство на нововъведенията и растежа. Създава се и министерство на електронното ръководство.

18 са сферите, в които е реализирано съглашение за съответни политики плюс законодателна стратегия. Тя ще бъде обсъждана всеки месец във към този момент новосъздадените 18 експертни съвета.

Всеки министър ще би трябвало да ги следва, а съответната партия, от която е повдигнат, ще носи отговорност за спазването на съглашението. То е с дълъг небосвод на деяние от 4 години.

По-късно, от 13 часа, в постройката на Народното събрание Кирил Петков ще показа публично пред медиите състава на новия Министерски съвет.

Късно нощес беше оповестено и съдружното съглашение сред четирите политически сили - " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ". То е от 140 страници и удостоверява известното досега - кабинетът ще има 21 министри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР