Президентът Румен Радев се срещна с генералния секретар на ОИСР

...
Президентът Румен Радев се срещна с генералния секретар на ОИСР
Коментари Харесай

Държавният глава: Присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие е стратегически приоритет за България

Президентът Румен Радев се срещна с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман

За България участието в Организацията за икономическо съдействие и развиване е стратегически приоритет. Това съобщи президентът Румен Радев след среща на „ Дондуков “ 2 с генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Матиас Корман. Срещата се състоя единствено няколко месеца, откакто страната ни получи признатата от Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз пътна карта за процеса на присъединение на България към Организацията.

Членството в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще даде на България опция да реализира значими промени, които да допринесат за модернизиране на страната и основаване на по-добър бизнес климат, за повишение на доверието на вложителите, интензивен стопански напредък и основаване на нови работни места, подчерта  президентът Радев. По думите му присъединението към Организацията ще сътвори и нова среда на работа за институциите в България и ще подтиква постигането на по-високи стандарти, съблюдаване на върховенството на правото и ефикасна работа на правосъдната система.

Държавният глава поздрави служебното държавно управление за усилената работа и положителното съдействие с специалистите от Организацията за икономическо сътрудничество и раз, с помощта на което е финализиран първичния меморандум за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Документът следва да бъде одобрен от Министерския съвет и изпратен към Организацията.  „ Предстои да стартира същинската част на диалозите за присъединение – задълбочени механически прегледи, които ще оказват помощ да идентифицираме области и ограничения за рационализиране на законодателството, политиките и практиките ни “, уточни още президентът Радев.

Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман приветства напъните на България в процеса на присъединение и посочи, че съдействието със страната ни е положително и градивно. Корман изрази убеденост, че участието в Организацията може да способства в процеса на провеждането на значими промени в България.

Матиас Корман е в София за присъединяване в срещата на министрите на външните работи на страните членки на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ), която България ръководи тази година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР