Президентът Румен Радев представи възможностите на българските фирми за производство

...
Президентът Румен Радев представи възможностите на българските фирми за производство
Коментари Харесай

Енергийните източници във фокуса на визитата на президента Радев в Хамбург

Президентът Румен Радев показа опциите на българските компании за произвеждане на " зелен водород ". Това стана на няколко поредни срещи в Хамбург. Заедно с кмета на града и министър-председател на федералната провинция Петер Ченчер Радев разиска последствията от съветската експанзия в Украйна, измежду които е и " енергийния потрес ".

" Ние сме изправени пред редица рецесии - като се стартира от Сovid-19, възобновяване, енергийният потрес и съветската експанзия в Украйна. Можем да ги преодоляваме сполучливо, единствено в случай че дружно развием технологии, дружно търсим нови решения и дружно организираме производства ", разяснява президентът Радев.

По думите на президента непосредственият проблем пред България и Германия е диверсификацията на газовите и петролни доставки, само че в дълготраен проект би трябвало да се търсят зелени решения, какъвто е водородът:

" Германия като водеща европейска промишленост се нуждае от доста водород за в бъдещето, а България може да създава " зелен водород ".

По-рано пред Търговската камара на Хамбург президентът показа икономическите преимущества за вложения у нас, каквото са ниските налози и квалифицирана работна ръка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР