Президентът Румен Радев отново слезе при протестиращите и обяви за

...
Президентът Румен Радев отново слезе при протестиращите и обяви за
Коментари Харесай

Радев слезе при протеста: Почтените хора няма да робуват повече


Президентът Румен Радев още веднъж слезе при протестиращите и разгласи за следващ път, че недоволството на хората ще роди нова България, ще напише новата история и че този протест ще завърши, когато мафията излезе от властта.

Протестът желае оставката на цялото държавно управление и на главнния прокурор. Властта обаче още веднъж е глуха и приказва за някакъв ремонт на кабинета, надява се че, летните отпуски и умората ще разколебаят българите.Вие ще го допуснете ли, обърна се Радев към протестиращите.

Те му дадоха отговор със викания „ Оставка “.

Ако ръководещите имат смелостта да слязат и да ви погледнат в очите, ще схванат, че това няма да стане. Нужен е нов парламент, нужно е да отворим пътя за конституциионна промяна, безапелационен бе президентът.

В страната се вихрят обир и безчинства. Задачата е историческа, тя изисква единение. Почтените хора няма да се предадат и да робуват повече. Европейска България е нашето бъдеще. На доста плакати прочетох „ Заедно ". Пътят е сложен, само че залогът е България. Вие пишете историята на България, обърна се Радев към хората и повтори апела си „ Мутри, вън! “

Скъпи сънародници, няма да употребявам гражданската естрада, тъй като тя е ваша. Но през днешния ден, в този предопределен за родината миг, съм задължен да се обърна към вас. 15-ти ден площадите са цялостни с вяра и неотстъпчивост с помощта на вас. Хиляди хора стачкуват по улиците на всички огромни градове на България и в Европа, сподели още президентът.

Плакатите ви, както виждам, споделят истини. Истини, за които властта остава глуха и отхвърля да чуе. Протестите убедиха всички недоволни българи, че не са сами в протеста си.

България излезе от психозата и хипнозата на пропагандата и светът насочи взор към България. Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заканите и репресиите. Всички вие без оглед на политическа принадлежност, веете дружно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието и решимостта си да си отвоюват страната от мафията, уверен е президентът.

Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа, разгласи още Радев.

Нужен ни е нов парламент, тъй като настоящето болшинство е глухо за настояванията на хората, акцентира той.

Нужно е да отворим пътя за конституционна промяна и промени, които да укрепят гражданските права, да проведат правосъдна промяна, да прекършат корупцията, да укрепят гражданските права и да подсигуряват разделянето на управляващите, да обезпечат условия за труд и приходи, които да върнат нашите братя от чужбина, продължи Румен Радев.

Много е значимо, акцентира той, промените да подсигуряват Европейското развиване на България, а не да се употребяват тези изречения като красива фасада, зад която се вихри обир и безредие.

Задачата е историческа, тя изисква единение!

Пътят е сложен, само че залогът е България. Вие пишете историята на България, приключи Румен Радев. И пожела на протестиращите триумф и неотстъпчивост.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР