Президентът Румен Радев определи като авангардно“ предложението на служебния премиер

...
Президентът Румен Радев определи като авангардно“ предложението на служебния премиер
Коментари Харесай

Главчев – премиер и външен министър. Главният въпрос

Президентът Румен Радев дефинира като „ авангардно “ предлагането на служебния министър председател Димитър Главчев самият той да оглави министерството на външните работи.

За тази своя концепция Главчев заяви по-рано през днешния ден, откакто предходното му предложение за външен министър – Даниел Митов през вчерашния ден разгласи, че няма да заеме поста:

„ Също го посъветвах, имаме голям брой прелестни дипломати, които са подготвени незабавно да поемат министерството и да свършат работата много по-добре от господин Митов. Но през вчерашния ден, в края на деня, ми се обади господин Главчев с това доста авангардно предложение. Аз го посъветвах въпреки всичко да изследва малко повече нещата, тъй като ми се коства, че той към момента не е схванал с какво тъкмо се е заел като министър председател, а да не приказваме за Външно министерство “.

Радев добави, че още в понеделник сутринта ще се срещне с премиера Димитър Главчев, с цел да обсъдят предлагането за външен министър.

Главният въпрос към служебния министър председател Димитър Главчев е КОЙ му подмятна името на черногорския ни дипломат Стефан Димитров за външен министър.

Главчев би трябвало да отговори на този въпрос, въпреки Бойко Василев по Панорама нощес да не му го зададе.

Външно министерство се управляваше от ГЕРБ по време на кабинета „ Денков “. Единственият освободен зам.-министър в МвНР все още е Ирена Димитрова, посланик с над 20 годишен стаж, минала е поредно през всички стадии на кариерно развиване с фокус политиката за сигурност и НАТО.

В интервала 2021 година – 2022 година Ирена Димитрова е заместник-министър на външните работи, а до назначението й за зам.-министър на 16 юни 2023 година е дипломат за специфични поръчения по построяването на резистентност в Министерство на външните работи.

Димитрова има два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел. 

Освобождаването на Ирена Димитрова е без претекстове. Назначаването на Стефан Димитров – също.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР