За първи път България има конкретен срок за присъединяването си

...
За първи път България има конкретен срок за присъединяването си
Коментари Харесай

Догодина сме в Организацията за икономическо сътрудничество

За първи път България има съответен период за присъединението си към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Това съобщи министър председателят Главчев пред публицисти след срещата си с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман.

От диалога на премиера Главчев с генералния секретар Корман е станало ясно, че хоризонтът за приемането на страната ни е края на идната 2025 година.  Общо 31 отчета на комитетите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз във връзка с България са признати, остават още 26.

Премиерът Главчев напомни, че България доста от дълго време е декларирала желанието си за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз. В рамките на днешната им среща министър-председателят персонално е благодарил на генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Мариас Корман за дейния разговор със страната ни по време на неговия мандат.

На въпрос за вчерашната анулация на решението на Министерския съвет за основаване на частна болница министър председателят Главчев посочи, че мотив за анулацията е създалото се публично напрежение, с което той се е съобразил.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР