Европейската комисия и регулаторните органи за защита на правата на

...
Европейската комисия и регулаторните органи за защита на правата на
Коментари Харесай

ЕК разследва „зелените“ послания на 20 авиокомпании

Европейската комисия и регулаторните органи за отбрана на правата на потребителите на няколко страни са почнали следствие против 20 самолетни компании. Има подозрения, че те подвеждат клиентите си с послания за активност, ориентирана към опазването на околната среда.

Сред самолетните компании, обект на следствие, са Air France, KLM, Lufthansa и Brussel Airlines, потвърждават от превозвачите пред Reuters.

Авиокомпаниите би трябвало да изяснят доколко изказванията, че излъчванията на въглероден диоксид, породени от полети, могат да бъдат обезщетени от „ зелени “ планове или посредством потреблението на устойчиви горива, са обосновани на солидни научни доказателства.

Air France удостоверява, че е получила писмо от Европейската комисия и сега преглежда наличието му, с цел да изследва дейностите, които би трябвало да бъдат подхванати “, сподели представител на френската самолетна компания.

От Lufthansa са показали в изказване, че също изследват деликатно въпроса.

Браншовата асоциация Airlines for Europe признава смисъла на ясната осведоменост по отношение на " зелените " практики на фирмите, само че актуалните разпореждания в Европейски Съюз „ се разграничават доста в другите страни и към момента се развиват “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР