Президентът Румен Радев обяви пред журналисти, че ще наложи вето

...
Президентът Румен Радев обяви пред журналисти, че ще наложи вето
Коментари Харесай

Румен Радев ще наложи вето на антикорупционния закон

Президентът Румен Радев разгласи пред публицисти, че ще наложи несъгласие на антикорупционния закон, съобщи организация " Фокус ".

" Въпросът не е единствено за назначението на управлението. В някои медии това се преекспонира и излиза, че целият спор към този закон е към назначението. Изобщо не е към него. Тук дебатът би трябвало да бъде за същността на този закон, за неговия дух. Мисля, че те не подхождат на упованията на българските жители и на здравия разсъдък ", разяснява президентът.

По думите му законът няма да разкрива корупционни схеми и модели, а ще се стреми да възвръща справедливостта в обществото посредством лишаване на нелегално добито имущество, без да подчертава на наказателното гонене. " Инструментите, с които ще борим корупцията в този закон, са неефктивни. Той не удря и по корумпиращите, те отново ще зареждат корупция. В същото време той може да бъде употребяват и като бухалка за разправяне с неуместните ", сподели още президентът.

Румен Радев посочи, че не държи да назначава управлението на антикорупционния орган, само че желае да има баланс на управляващите при назначенията. " Виждам с каква ревнивост ръководещите държат категорично те и единствено те да имат думата при назначението ", уточни още президентът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР