Президентът Румен Радев даде ценни съвети на партиите, които са

...
Президентът Румен Радев даде ценни съвети на партиите, които са
Коментари Харесай

Президентът със съвети към партиите, които се впуснаха в състезанието за вота

Президентът Румен Радев даде скъпи препоръки на партиите, които са в конкуренцията за българския избор.

България има потребност от работещ парламент и стабилно постоянно държавно управление, които да продължат политиката в отбрана на българските жители и бизнеса в изискванията на рецесия. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти. Държавният глава открои приемането на законовата рамка по Плана за възобновяване и резистентност и предприемането на решителни промени с дълготраен небосвод като съществени цели пред бъдещо ново държавно управление.

В отговор на въпрос за упованията си от предизборната акция президентът Радев изрази вяра партиите да са си извлекли поучения и в тази акция „ да не горят мостовете, по които ще би трябвало да договарят за сформиране на държавно управление “. По думите на президента късият живот на последните парламенти и на последното държавно управление са явен индикатор до каква степен може да докара чертаенето на непрекъснати червени линии, отрицателните акции и отводът от разговор.

„ Надявам се партиите да водят акция с взор към бъдещето, към ползите на обществото и учредени на обстоятелствата, а не на корист с тях “, съобщи Радев и добави, че обществото ни чака и това служебно държавно управление да организира почтени избори, които да защитят вота на жителите и да не допусне той да бъде изкривяван от корпоративен и следен избор, съобщи през днешния ден.бг.

Служебният кабинет има ясни и безспорни цели и това са организирането на почтени избори и преодоляването на инфлацията, уточни президентът Радев и открои инфлацията и растежът на цените като най-тежките проблеми пред българските жители. По думите му те зависят от редица фактори, само че най-важни са цените на горивата, на газа и на тока. „ Докато механизмът за компенсиране на високата цена на тока работи, въпреки и с редица проблеми, то понижаването на цените на газа и на горивата изисква решителни дейности “, съобщи Радев.

Помолен за коментар по отношение на шоковото нарастване с 19% на цената на синьото гориво за месец септември, в размер на 353,21 лева./MWh, Радев уточни, че големият скок в цената се дължи на два танкера за полутечен газ, контрактувани през юли, чиято цена е съвсем два пъти по-висока от оповестената от бизнеса и потребителите пределно търпима цена. " Дори миксирането с азерския газ не може да смекчи тези шокиращо високи стойности и при тези наследени условия служебният кабинет би трябвало да постави големи старания. Трябва да работи по всички вероятни разновидности за гарантиране на надеждни доставки на търпими цени “, съобщи президентът.

„ Газпром “ е една от опциите, която към момента не е изчерпана, само че не е единственото решение и не е непременно “, акцентира президентът Радев и добави, че доставките от „ Газпром “ могат да бъдат положително решение, единствено в случай че бъдат контрактувани положителни условия. Държавният глава изрази очакване държавното управление да продължи дейна работа и за намаляване на цените на горивата.

В отговор на въпрос по отношение на подготовката на бюджета за идната година президентът уточни, че в изискванията на рецесия не би трябвало да  се позволява забавяне в изработването и приемането му. По думите на Радев служебното държавно управление е длъжно да създаде бюджет, без значение на каква степен на подготвеност, и да го съобщи на идващото постоянно държавно управление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР