Президентът Реджеп Тайип Ердоган откри предизборната кампания на управляващата си

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган откри предизборната кампания на управляващата си
Коментари Харесай

Ердоган започна предизборната си кампания за оставане на власт

Президентът Реджеп Тайип Ердоган откри предизборната акция на ръководещата си партия, която се бори дружно с него да остане на власт.

Турският държавен глава е изправен пред най-сериозното си политическо предизвикателство, откогато неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) пристигна на власт през 2002 година Социологическите изследвания сочат, че поддръжката за него е намаляла през последните години, откакто страната му продължава да се бори с внезапно покачваща се инфлация.

Въпреки това Ердоган стартира акцията си с обещания, в които повтаря икономическата си мантра, че вложенията, производството, износът и възможният остатък по настоящата сметка ще подтикват брутния вътрешен артикул.

" Ще сведем инфлацията до едноцифрено число и несъмнено ще спасим страната си от този проблем ", съобщи той пред свои последователи, събрали се на стадиона в столицата Анкара.

Агресивното понижаване на лихвените проценти от страна на Ердоган докара до 24-годишен връх на инфлацията от над 85 % през октомври, след което тя спадна до близо 50% през март. Последвалата рецесия на разноските за живот обхвана турските семейства и сви приходите и спестяванията им.

" Ще подобрим още повече вложенията със конструкция, учредена на интегрирана със света свободна пазарна стопанска система ", се споделя в предизборната стратегия на ръководещата партия.

На президентските избори идващия месец Ердоган ще се изправи против главния претендент на опозиционния алианс Кемал Киличдароглу.

В последното социологическо изследване на организация Metropoll 42,6 % от интервюираните декларират, че ще гласоподават за Киличдароглу, а 41,1 % за Ердоган на първия тур на изборите.

Подкрепата за Ердоган спадна и след опустошителното земетресение през февруари, при което починаха близо 50 хиляди души.

" Нашият приоритет през идния интервал ще бъде възобновяване на разрушените ни градове ", съобщи Ердоган, като добави, че държавното управление има за цел да построи 650 хиляди жилището за оживелите от бедствието.

По отношение на външната политика той съобщи, че ПСР ще продължи да възстановява връзките в района и ще се стреми да построи " ос Турция ". Наскоро Анкара предприе стъпки за възстановяване на връзките с Израел, Саудитска Арабия, Египет и Сирия след години на напрежение.

" Можем да преговаряме и с двете страни в Руско-украинската война, да реализираме съответен прогрес, като да вземем за пример договорката за зърнения кулоар и размяната на пандизчии, и към момента можем да приказваме за опцията за мир ", сподели Ердоган.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР