Президентът, председателят на парламента и политици отдадоха почит на жертвите

...
Президентът, председателят на парламента и политици отдадоха почит на жертвите
Коментари Харесай

Политици и граждани почетоха жертвите на комунизма, Радев за първи път с цветя на мемориала |

Президентът, ръководителят на Народното събрание и политици отдадоха респект на жертвите на комунистическия режим пред параклиса и мемориалната стена до НДК.

На церемонията беше отслужен молебен в памет на жертвите на комунизма. След това бяха поднесени венци и цветя на мемориалната стена.

За пръв път Румен Радев отдаде респект пред паметника. За събитието оповестиха от прессекретариата на президентството,

Председателят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че историята би трябвало да се помни, тъй като паметта на нашите предшественици е доста значима и тъй като в никакъв случай не трябва да позволяваме нещо сходно да се случи.

„ На този ден - 1 февруари, в който почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим в България, желая да кажа нещо от сърце. Винаги съм се чудил какво ли е било в мозъка, в сърцето и душата на проф. Александър Станишев, когато дружно със своите братя по орис и другари е отивал към окопите, изкопани от бомбардировките над София, и по-късно, когато е проверявал тяхната орис, очаквайки и своята. Какво ли е било в душите на всички наказани, чудейки се на каква орис оставят своите фамилии “, сподели Никола Минчев. Той означи, че това е чул първо от дядо си, само че се е замислил едвам откакто е основал семейство.

На церемонията участваха президентът Росен Плевнелиев (2012-2017), водачът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, съпредседателите на " Демократична България " Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов, общественици и жители.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР