Президентът Петър Стоянов ще връчи първата по рода си награда

...
Президентът Петър Стоянов ще връчи първата по рода си награда
Коментари Харесай

Президентът Петър Стоянов връчва наградата за човешка доброта в Аулата на НБУ

Президентът Петър Стоянов ще връчи първата по рода си премия за гражданска героизъм и човешка добрина в помощ на украинския народ.

 

За нея са номинирани над 30 доброволци и организации, които подадоха ръка на бягащите от войната в Украйна.

Церемонията ще се състои на следващия ден, 14 октомври 2022 година, от 11,20 ч. в Аулата на Нов български университет. Тя ще бъде открита от някогашния вицепремиер, министър на образованието и науката и сегашен ръководител на настоятелството на висшето учебно заведение Веселин Методиев.

 

Ще участват и представителите на Гражданския конгрес, инициирал наградата. В него влизат общественици и културни дейци като писателите Захари Карабашлиев, Георги Господинов, Теодора Димова, Здравка Евтимова и Алек Попов, режисьорите Явор Гърдев, Костадин Бонев, Иглика Трифонова, както и академични преподаватели, публицисти, свещеници и други Специален посетител ще бъде посланикът на Украйна Н.Пр. Виталий Москаленко.

Наградата за гражданска героизъм и човешка добрина ще бъде разпределена в четири категории – за доброволци, за група от съидейници или обществена мрежа, за неправителствени организации и за бизнесмени или частни компании, които са подкрепили украинските бежанци.

 

Номинираните са измежду най-активните в обезпечаването на помощ с превоз, заслон, храна, облекла и даже за придобиване на статут на краткотрайна протекция. Носителите на наградата са избрани от особено жури, в което влизат академични преподаватели, публицисти и литературни критици.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР