Президентът няма да участва в съставянето на правителство, нито ще

...
Президентът няма да участва в съставянето на правителство, нито ще
Коментари Харесай

Александър Маринов: Докато преговарят за правителство партиите да приемат бюджета

Президентът няма да взе участие в съставянето на държавно управление, нито ще бабува на този развой, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия ръководителят на стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов. Според него Румен Радев оптимално бързо ще свика първото съвещание на Народното събрание, тъй като страната има потребност от незабавно приемане на бюджет и няколко значими закона.

В първото си изявление след изборите президентът на въпроса по кое време ще свика Народното събрание. Той не изключи опцията това да стане още преди Великденските празници.

Маринов изрази мнение, че с връчването на мандатите за сформиране на държавно управление президентът няма да бърза. " Нека договарят, дано се опитат да сформират държавно управление, само че в това време да одобряват бюджета ", добави той.

За Александър Маринов е притеснително, че Бойко Борисов обвърза приемането на бюджета със съставянето на държавно управление. Той разгласи, че ГЕРБ няма да поддържат бюджет, който не е импортиран от постоянно държавно управление.

Според Александър Маринов връзките сред главните партии се развиват в една непрекъсната, задълбочаваща се борба, с цел да се сформира държавно управление е нужна храброст, да се поеме риск и политическо майсторство. " Не съм сигурен, че участниците в процеса желаят да сформират държавно управление и да ръководят ", сподели още ръководителят на стратегическия съвет към президента.

Маринов е на мнение, че Бойко Борисов минава в дейна позиция, тъй като счита, че има условия да диктува хода на събитията и да води играта. Той чака ГЕРБ да предложи по-неутрален кабинет, сходен на формирания от Никола Габровски. " Борисов играе по всякакъв начин ролята на свръхдиалогичен човек, само че предлага неизпълними условия с цел да направи обещани отстъпки ", е мнението на Александър Маринов.

Той е на мнение, че в обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " има напрежение, тъй като резултатите не се удостоверили упованията, а преференциите са довелИ до " необичайно нареждане на депутатите ". Маринов счита, че едвам в този момент водачите на двете партии са почнали да се замислят какви ще са последствията за двете обединения от основаването на обединението. За него обаче ще е неточност, в случай че обединяването не се резервира за идващите избори, били те локални или парламентарни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР