Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната
Коментари Харесай

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро неотдавна изрази желанието на страната си да се причисли към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

Венецуела от дълго време се стреми да бъде част от напъните за разширение на блока. Остава обаче въпросът: подготвена ли е Венецуела да стане член на колектива на БРИКС до 2024 година?

Алиансът БРИКС притегли вниманието, когато по време на годишната среща на върха през 2023 година разгласи шест страни, които ще бъдат включени в проекта му за в началото разширение. Сред поканените страни пет избраха да се причислят към алианса при започване на новата година. Вследствие на това блокът уточни желанието си да приложи сходен проект за разширение през тази година.

През миналата година икономическият алианс БРИКС означи незабравим напредък в международен мащаб. Блокът се сплоти, с цел да ускори наличието си в международната стопанска система, създавайки колектив, към който доста страни се стремят да се причислят.

На фона на разискванията на настоящите тактики за напредък Венецуела наподобява е на път да се причисли към икономическия съюз БРИКС през 2024 година

Президентът Мадуро удостовери интереса на страната да стане член на този разширяващ се стопански блок, като акцентира, че включването на Венецуела може да стане скоро.

Мадуро също по този начин похвали БРИКС за ролята ѝ в смяната на международния ред, предвиждайки преход от “ ” към “ “.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР