Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е готов да

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Зеленски готов да се срещне с Путин

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е подготвен да се срещне с съветския водач Владимир Путин във всевъзможен формат . Това съобщи той в петък на конференция с присъединяване на задгранични медии, която беше излъчена от телевизионния канал " Украйна-24 ".

" Искам да се срещнем и съм подготвен за всевъзможни формати ", сподели той.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров изрази подготвеност да одобряват Зеленски в Русия, с цел да обсъдят нормализирането на двустранните връзки , само че в случай че украинският водач има намерение да прегледа въпросите на Донбас, тогава би трябвало да се свърже с контактната група по съответната тематика. Като вероятни места за срещи той уточни Москва, Санкт Петербург и Сочи.

В отговор Зеленски обаче изрази неразбиране за какво срещата би трябвало да се организира в Сочи и предложи Одеса.

Зеленски сподели също по този начин, че желае да разиска въпроса за Донбас с управлението на Руската федерация и не схваща за какво тази тематика не може да бъде изведена на двустранно равнище.
 Путин: Западът не взе отношение по главните ни паники в обстановката в Украйна
Путин: Западът не взе отношение по главните ни паники в обстановката в Украйна

Първи мнения на съветския президент за украинската рецесия от седмици насам

Припомняме, че Лавров съобщи в петък, че само че и че няма да разреши на Запада да потъпква ползите ѝ в региона на сигурността.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести украинския си сътрудник Володимир Зеленски, че съществува " огромна възможност " Русия да предприеме военни дейности против съседката си през февруари.

През последните седмици Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО следят с паника скупчването на над 100 000 съветски бойци край Украйна, опасявайки се, че Москва се готви да нападна. Русия неведнъж отхвърли да има такива проекти, само че изиска от НАТО да обещае, че Украйна в никакъв случай няма да бъде позволена в Алианса и че той ще свие разполагането на войски и военно съоръжение в Източна Европа.

Съединени американски щати и НАТО публично отхвърлиха тези претенции през седмицата. Вашингтон въпреки всичко очерта областите, в които са вероятни полемики, давайки вяра, че може да се избегне войната.

Официалният отговор на Русия на предложенията ще бъде даден от президента Владимир Путин, Лавров удостовери това тъмно изказване в петък.
 Байдън предизвести, че Русия може да нахлуе в Украйна през февруари
Байдън предизвести, че Русия може да нахлуе в Украйна през февруари

A Русия вижда " малко учредения за оптимизъм "

" Докато те споделят, че няма да трансформират позициите си, ние няма да променим нашите. Не виждам място за компромис тук ", уточни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР