Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че без възстановяването на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че без възстановяването на
Коментари Харесай

Володимир Зеленски пред CNN: Преди да си върнем Крим, войната няма да свърши


Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че без възобновяване на полуостров Крим като украинска територия войната няма да свърши.

Това президентът на бранещата се от съветската експанзия страна съобщи в изявление за американския тв канал CNN. Зеленски означи, че неговата последна цел е освобождението на Крим.

Ние не можем да си представим Украйна без Крим. Докато Крим е под съветска окупация, това може да значи единствено едно: че войната още не е свършила “, акцентира Володимир Зеленски.

Така президентът отговори на въпроса на американския публицист: съществува ли сюжет, съгласно който може да настъпи мир без връщането на Крим в рамките на страната му.

Неотдавна вицепремиерката по въпросите на реинтеграцията на окупираните от Кремъл територии Ирина Верешчук съобщи в прав текст, че за съветските колонизатори на полуострова (които бяха изпращани там от всички граища на Русия, б.р.) е по-добре да го изоставен непринудено, в сравнение с да чакат да го освободи Украйна.

Германският канцлер Олаф Шолц също съобщи, че Крим е доста, доста от дълго време част от Украйна и „ решението на казуса “ с неговата деокупация може да стане решаваща стъпка към прекъсване на войната.

Междувременно английският вестник Times изрази в публицистичния си коментар, че Путин може да взриви Запорожката АЕЦ (за която от дълго време се знае, че е минирана от войските на агресора, б.р.) и да аргументи ужасна злополука в цяла Европа, с цел да спре украинското нахлуване. Според Times Путин, като всеки властнически управник, доста желае да запази лицето си в очите на своите ултранационалистически поддържници. А очертаващата се загуба на войната, която самичък стартира като „ голяма стратегическа неточност “, съгласно вестника може да накара Путин да направи сходна радикална стъпка.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР