Надзорният съвет на НОИ реши увеличението на пенсиите от първи

...
Надзорният съвет на НОИ реши увеличението на пенсиите от първи
Коментари Харесай

Социалният министър: Увеличението на пенсиите от първи юли ще е с 11%

Надзорният съвет на Национален осигурителен институт реши нарастването на пенсиите от първи юли да е с 11%. Парламентът не може да задължава с решения. Това е в пълномощията на Надзорния съвет (на Национален осигурителен институт - б.а.). Той е органът, който взима решение с какъв брой да се осъвременят пенсиите. Това сподели служебният обществен министър Ивайло Иванов, съобщи кореспондент на  " Фокус " .

" Не смятам, че е належащо народните представители или изобщо политиците да въздействат върху взимането на решението на един независим огран, какъвто е Надзорният съвет на Национален осигурителен институт ", посочи министърът.

Иванов отхвърли Великденските добавки да е имало опция да се отразят върху нарастването на пенсиите. Той посочи, че добавките бяха дадени с политическо решение. " Те бяха изплатени през месец април. По никакъв метод не въздействат на нарастването. Едното няма нищо общо с другото ", категоричен бе той.

Министърът посочи, че министър председателят няма по какъв начин да се разпореди на представителите на синдикатите и работодателите по какъв начин да гласоподават за нарастването на пенсиите.

" Решението на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт е дефинитивно. Той е органът, който ръководи средствата ", разяснява в умозаключение министър Иванов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР