Родопчанки се грижат за възрастни хора в Италия, някои от

...
Родопчанки се грижат за възрастни хора в Италия, някои от
Коментари Харесай

ТЪЖНО: Българки слугуват на старци-милионери за… €900 на месец

Родопчанки се грижат за възрастни хора в Италия, някои от които са даже много заможни и милионери, против минимално възнаграждение. Въпреки тежката работа, възнагражденията за домашните помощнички рядко надвишават 900 евро месечно. Част от възнаграждението на гледачките на възрастни хора се поема от страната, а останалото - от работодателя.

В други случаи възнагражденията се обезпечават напълно от индивида, за който се поставят грижи, или от фамилията и околните му.

" Работих при дядо италианец, който имаше 3 милиона евро в сметката си. Живееше в скромна къща на село. Заплатата ми беше 900 евро, която ми плащаха неговите родственици. Успял е да спести всичките тези пари посредством работа и разнообразни схеми, до момента в който е бил шеф на огромно стопанство, включващо доста фермери от района. Така твърдяха околните му. Този човек в никакъв случай не е ходил на отмора и не е виждал морето. След гибелта му, всичките му капитали станаха благосъстоятелност на родственици, които най-вероятно също няма да пипнат от тях, " споделя една от дамите на гурбет зад граница.

Подобна е обстановката и в другите европейски страни, където от години българки всеобщо търсят прехранване. Една от първите дестинации за гледачките обратно в годините бе Гърция заради близкото разположение и високото възнаграждение спрямо България.

Инфо: narod.bg

 

Тагове: гурбет гледачки милионери Гърция Италия домашни помощнички
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР