Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи спешен призив за повече

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи спешен призив за повече
Коментари Харесай

Зеленски: Изкуственият дефицит на оръжия само помага на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски насочи незабавен апел за повече оръжия, с цел да се избегне " пагубна " обстановка в Европа.

" Изкуственият недостиг на оръжия " единствено ще помогне на Русия, съобщи Зеленски по време на интернационалната конференция отдадена на сигурността, която се организира в Германия.

Украинските войски изпитват дефицит на муниции, защото жизненоважната американска помощ беше блокирана от поддръжниците на някогашния президент Доналд Тръмп в Конгреса.

Зеленски съобщи, че е подготвен да обиколи фронтовата линия дружно с Тръмп, с цел да му покаже какво значи " същинската война, а не в " Инстаграм ".

В събота по време на телефонен диалог американският президент Джо Байдън е уверил Зеленски, че Съединени американски щати са решени да поддържат битката на Украйна против " бруталното навлизане на Русия ", се споделя в изказване на Белия дом.

Байдън декларира също по този начин, че украинските военни са били принудени да се изтеглят от Авдийвка точно поради намаляващите доставки на муниции вследствие на бездействието на Конгреса. Той дефинира това като " първите забележими триумфи на Русия от месеци насам ".

В продължение на месеци в региона на, преди украинските сили да разгласят, че се изтеглят. Районът съставлява самобитна входна врата към превзетата от Русия Донецка област в източната част на страната.

В профила си в обществената платформа Х Зеленски написа, че двамата с Байдън са разискали актуалната обстановка на фронтовата линия.

Зеленски съобщи, че е " признателен, че има цялостната поддръжка на президента Байдън " и добави, че се надява Конгресът да вземе " умно решение " по отношение на одобряването на спрения пакет от помощи за Украйна.

По-рано вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис повтори уверенията си за поддръжка на Киев.

Съединени американски щати " не могат да играят политически игри " във връзка с военната помощ, съобщи тя на взаимна конференция с Зеленски на Мюнхенската конференция по сигурността.

Срещата на международните водачи и висши чиновници в региона на защитата се организира една седмица преди втората годишнина от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.

Пред делегатите Зеленски съобщи, че напъните на Украйна са лимитирани само от „ достатъчността и обсега на нашите сили “.

" Поддържането на Украйна в неестествен недостиг на оръжия, изключително на артилерия и качества за отдалечен обхват на деяние, разрешава на Путин да се приспособява към актуалната активност на войната ", сподели той.

" Украинците потвърдиха, че можем да принудим Русия да отстъпи ", сподели той. " Можем да си върнем земята. "

По-нататък той предизвести, че съветският водач ще направи идващите няколко години " пагубни " за още доста страни, в случай че западният свят не му се опълчи.

" Не питайте Украйна по кое време ще завърши войната. Попитайте се за какво Путин към момента е в положение да я продължи? " съобщи Зеленски по време на конференцията.

Украйна е мощно подвластна от доставките на оръжия от Съединени американски щати и други западни съдружници, с цел да продължи да се бори с Русия, чиято военна мощ е доста по-мащабна и разполага с обилие от артилерийски муниции.

По-рано тази седмица Сенатът на Съединени американски щати утвърди пакет от задгранична помощ в размер на 95 милиарда $ - в това число 60 милиарда $ за Украйна. Това се случи след месеци на политически разногласия, само че в този момент следва сложна борба в Камарата на представителите, където членовете на Републиканската партия, които са лоялни на Доналд Тръмп, наподобява не желаят да одобряват мярката, отбелязва английската BBC.

Генералният секретар на нато Йенс Столтенберг съобщи, че успеха на Путин в Украйна е " освен покруса за украинците, само че и изпраща обръщение освен на Путин, само че и на Си Дзинпин, че когато употребяват военна мощ, получават това, което желаят ".

Така той предизвести, че " това, което се случва в Украйна през днешния ден и може да се случи в Тайван на следващия ден ".

Той заключи, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна не е благотворителсност, а инвестиция в личната им сигурност ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР