Президентът на Украйна Владимир Зеленски, обръщайки се към лидерите на

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски, обръщайки се към лидерите на
Коментари Харесай

Зеленски заплаши с удар по Приднестровието

Президентът на Украйна Владимир Зеленски, обръщайки се към водачите на Г-7, предложи основаването на световен механизъм за конфискация на съветски активи в света. Освен това той изрази вяра, че Държавният департамент на Съединени американски щати ще поддържа настояването на Украйна за признание на Руската федерация като " държавен спонсор на тероризма ".

Призивът на Зеленски беше оповестен на уеб страницата на президента на Украйна.

От прессъобщението излиза наяве, че украинският водач приканва за ограничение на приходите от нефт на Русия, както и за усилване на антируските наказания, които оказват огромен напън върху Русия. Сред новите наказания Зеленски уточни насилственото ограничение на цената на изнасяния съветски нефт.

Зеленски също даде да се разбере, че няма да седне на масата за договаряния, с цел да позволи обстановката и затова да одобри изискванията на Руската федерация.

Освен това той даже заплаши с удар по Приднестровието, само че с ангажимента, че в случай че непризнатата република нанесе удар по Украйна. Зеленски изясни, че сходен удар би бил сериозна неточност на управляващите на ПМР и пестник на Украйна, защото Киев е поръчител за уреждането на спора.

Междувременно би трябвало да отбележим, че сходно изказване на Зеленски е много необичайно на фона на думите на ръководителя на ПМР, че републиката няма никакви нападателни проекти против съседите си, макар постоянните провокативни ограничения на територията на републиката през формата на терористични офанзиви или бойкот.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР