Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че всеки цент, платен

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза, че всеки цент, платен
Коментари Харесай

Зеленски: Русия превръща всеки цент в куршуми и снаряди, които летят към други държави

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели, че всеки цент, заплатен на Русия, тя го трансформира в патрони и снаряди, които летят към други суверенни страни. Това е декларирал президентът във видеообръщение, оповестява Агенция УНИАН.

Той акцентира, че решението на Съединени американски щати да забранят вноса на съветски нефт, газ и въглища ще отслаби осезаемо окупаторите, ще ги накара да платят за експанзията и ще отговорят за злото, което са направили.

Зеленски напомни, че също така Съединени американски щати не разрешават на своите жители да влагат в съветския горивно-енергиен комплекс.

Той благодари на Съединени американски щати и персонално на президента Джоузеф Байдън за това решение, което е „ най-мощният сигнал към целия свят “.

Дякую США і за особисте лідерство та рішучий удар у серце військової машини Путіна, зокрема за заборону російської нафти, газу й вугілля на американському ринку. Закликаю інші країни наслідувати цей приклад.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)

„ Много е просто – всеки цент, заплатен от Русия, се трансформира в патрони и снаряди, които летят към други суверенни страни “, кязя президентът.

Президентът акцентира, че Русия или ще почита интернационалното право, или няма да има пари да стартира война.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР