Президентът на Турция Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски
Коментари Харесай

Ердоган: Турция води тежка борба с "Ислямска държава"

Президентът на Турция Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила съобщи през днешния ден в Истанбул, че страната му води тежка битка с терористичната организация "Ислямска страна ".

Тази заран петима бойци на групировката са били обезвредени при опит да се трансферират незаконно от Сирия в Турция. Това заяви от своя страна министър председателят Бинали Йълдъръм на конференция на летището в Анкара преди да отпътува на публична аудиенция в Сингапур и Виетнам. Той не посочи дали терористите са били убити или хванати, съобщи БНР.

Миналата нощ специфичните елементи на истанбулската полиция задържаха други двама души, обвинени, че са членове на "Ислямска страна ". Те са се трансферирали на турска територия от сирийския град Ракка. При ареста им в квартал Бейликдюзю са били открити пушка-помпа, два револвера, боеприпаси, маскировъчни облекла и разнообразни документи.

Вчера обвинен за връзки с екстремистката организация беше погубен, а четирима други бяха задържани. При взаимна интервенция на разследващата работа Разузнавателна служба на Турция, полицията и жандармерията в пограничната със Сирия област Хатай автомобил, в който са пътували трима турци и двама сирийци, е бил спрян. Четирима от пасажери са се предали, само че един е опитал да избяга, след което е бил прострелян и по-късно е умрял в болница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР