Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложил на френския си колега

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложил на френския си колега
Коментари Харесай

Тръмп предложил на Макрон да изкара Франция от ЕС

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предложил на френския си сътрудник Еманюел Макрон Франция да напусне Европейския съюз и да подписа двустранно комерсиално съглашение със Съединените щати, написа през днешния ден в. "Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.

"Защо не напуснеш Европейски Съюз? ", попитал Тръмп на срещата си с Макрон в Белия дом през април, съгласно американския всекидневник, който цитира двама европейски представители. Съдържанието на диалога е доказано пред Франс прес от дипломатически източник.

Тръмп усили през последните месеци офанзивите си против Европейски Съюз, осъждайки, съгласно него, нечестните му търговски практики, по-специално в автомобилостроенето. Макрон пък бе определен предходната година за президент на Франция с изрично проевропейска стратегия. "Европейският съюз, несъмнено, бе основан, с цел да се възползва от Съединените щати ", сподели в сряда американският президент на избирателен протест в северния щат Северна Дакота.Избран за президент на Съединени американски щати с лозунга "Америка преди всичко ", Тръмп постоянно подлага на критика действието на интернационалните организации, изключително на НАТО.

На срещата на върха на Г-7 в Канада при започване на този месец той сподели, че Алиансът е "също толкоз неприятен, колкото и НАФТА ", Северноамериканското съглашение за свободна търговия.В този подтекст на мощно напрежение със съдружниците, Тръмп ще взе участие в срещата на върха на НАТО на 11 и 12 юли в Брюксел. Няколко дни по-късно (б. ред.: на 16 юли) американският президент ще се срещне в Хелзинки с съветския си сътрудник Владимир Путин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР