Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва 63-годишната Алис Мари Джонсън,

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп помилва 63-годишната Алис Мари Джонсън,
Коментари Харесай

Тръмп помилва затворничката, за която се застъпи Кардашиян

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп помилва 63-годишната Алис Мари Джонсън, излежаваща доживотна присъда за наркотрафик и пране на пари, откакто за нея предходната седмица се застъпи телевизионната риалити звезда Ким Кардашиян, съобщи Асошиейтед прес.

Джонсън, която към този момент е прабаба, е в пандиза от 22 година за първо наркопрестъпление. Тя е поела отговорност за предишните си провинения и е образцов пандизчия през последните две десетилетия, се споделя в известието на Белия дом.

В отговор на това решение Кардашиян неотложно откликна в Тwitter, като написа: "Най-добрата вест, която съм чувала! ".

Президентското решение в действителност е опрощаване на присъдата, а не анулация, и значи, че тя незабавно ще излезе от пандиза, т.е. няма да излежи остатъка от нея, отбелязва АП, цитирайки един от юристите на Джонсън, който бе на път за пандиза в Алисвил, щата Алабама, поради идното й освобождение.

Това е следващото решение на Тръмп за опрощение, подбудено от застъпничеството на една звезда. Напоследък той разгласи редица такива помилвания, като да вземем за пример консервативния създател и кино продуцент Динеш Д'Соуза, наказан за нелегално спонсорство на предизборна акция. Той анулира посмъртно след повече от 100 години присъдата на боксьора боксьора Джак Джонсън и почисти името му с аргумента, че тя е учредена на расово користолюбие.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА
Президентът Тръмп се срещна с Ким, само че... Кардашиян

Самият президент уточни, че разисква цялостен лист от набелязани за опрощение пандизчии - повече или по-малко известни. Сред тях бил и някогашният губернатор на Илинойс Род Благоевич, излежаващ 14-годишна присъда за корупция, както и друга тв звезда - Марта Стюарт, излежаваща присъда за противозаконни финансови интервенции.

Тръмп работи настрана от обичайния развой на опрощение, който нормално е прерогатив на правосъдното министерство, и избира да се насочва към случаи, привлекли вниманието му по разнообразни мотиви - тъй като за тях са се застъпили негови другари, звезди или консервативни медии, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Правозащитната организация "Америкън Сивил Либъртиз Юниън " приветства вчерашното решение на президента и го прикани да направи същото и по отношение на други пандизчии, излежаващи присъди за ненасилствени закононарушения.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР