Въведено е временно прекратяване на строителните и монтажните дейности в

...
Въведено е временно прекратяване на строителните и монтажните дейности в
Коментари Харесай

Временно се забранява строителството в курортните комплекси около Варна

Въведено е краткотрайно преустановяване на строителните и монтажните действия в курортите покрай Варна, оповестява формалният уеб страница на общината. Заповедта, подписана от кмета Благомир Коцев, обгръща регионите на " Златни пясъци ", " Св. Константин и Елена ", " Чайка ", " Прибой " и " Манастирски хълм " и ще остане в действие до 1 октомври.

Съгласно напътствията е неразрешен и достъпът на тежка строителна техника и транспортни средства, пренасящи строителни материали в тези региони. Въпреки това, заповедта позволява изключения за незабавни ремонтни действия и ограничения за геозащита.

Продължение на строителните работи ще бъде позволено единствено по планове с районно значение, финансирани със средства от Европейския съюз, държавния или общински бюджет, находящи се в засегнатите курортни региони.

Санкциите за нарушаване на новите правила варират от 1000 до 10 000 лв. за физически лица и от 10 000 до 50 000 лв. за компании и други юридически лица, като приложимостта на по-тежки санкции остава допустима в избрани случаи.

 

Източник Факти

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР