Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново не взе решение за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново не взе решение за
Коментари Харесай

Доналд Тръмп отложи важно решение за войната в Афганистан, а после обясни защо

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж не взе решение за метода, по който би трябвало да продължи, течащата към този момент 16 години, война в Афганистан, макар че организира среща на високо равнище в Кемп Дейвид, на която разиска въпроса с ядрото на екипа си по въпроси на сигурността, съобщи The Hill.

В срещата участваха Министърът на защитата Джеймс Матис, Държавният секретар Рекс Тилърсън, Директорът на Централното разследващо ръководство Майк Помпео и съветникът на Белия Дом по сигурността Хърбърт Макмастър. Вицепрезидентът Майк Пенс редуцира обиколката си в Южна Америка, с цел да може да участва на срещата.

Това не е първият случай, в който се чака, че Тръмп ще вземе решение за нова тактика за войната в Афганистан, само че не го прави.

Служителите на администрацията чакаха президента да вземе решение през месец Май, преди срещата на върха на НАТО в Белгия. След това, през юни, Матис даде обещание решението да е признато, най-вероятно, през юли.

Според специалисти, има няколко аргументи, които предизвикват забавянето, в това число сложността на спора и нерешителността на президента да вземе решение, което, в последна сметка, може да се окаже неверно.

Това се случва, макар че началника на Пентагона Джеймс Матис увери, тази седмица, че „ се приближаваме към решение и аз го чакам в доста скорошно бъдеще “.
По-рано този месец, Тръмп направи сходно изявление пред публицисти в своя голф-клуб в Ню Джърси:

„ Вече се приближаваме. Много сме близо “, съобщи той. “Това е огромно решение за мен. Когато поех нещата те бяха неразбория, само че ще я създадем доста по-малко объркана. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР