Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който стана първият президент, подлаган

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който стана първият президент, подлаган
Коментари Харесай

Десет републиканци гласуваха за импийчмънт на Тръмп, той отново осъди насилието

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който стана първият президент, подлаган два пъти на импийчмънт поради офанзивата в Капитолия, направи изказване от Белия дом, оповестено в Туитър, в което осъди още веднъж насилието, само че не загатна нито дума за историческата процедура.

Той е бил в Овалния кабинет, до момента в който Камарата на представителите гласоподава резолюцията за импийчмънта му, подсилен даже от 10 републиканци, които гласоподаваха " за " отстраняването му поради " подстрекаване към протест, безредици и бунт ".

Сега обвинителният актще отиде в Сената, където процедурата ще се трансформира в правосъден развой. Лидерът на болшинството в Сената - републиканецът Мич Макконъл, обаче съобщи, че ще стартира процеса едвам идната седмица,

Това значи, че той ще продължи и в първите дни от мандата на определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън, който ще встъпи в служба на 20 януари.

Целта на демократите е процедурата по импийчмънт да бъде доведена до дъно, тъй като по този начин на Тръмп ще бъде наложена възбрана да се кандидатира за други висши постове през идващите години. Той няма да може да се кандидатира още веднъж и за президент на последващи избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР