Президентът на САЩ Джо Байдън каза в неделя, че министър-председателят

...
Президентът на САЩ Джо Байдън каза в неделя, че министър-председателят
Коментари Харесай

Байдън призова Израел да не бърза със съдебната реформа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в неделя, че министър-председателят Бенямин Нетаняху и неговата твърдолинейна коалиция не би трябвало да бързат със своя " внасящ различия " опит за преразглеждане на правосъдната система на Израел. Според него, вместо това би трябвало да работят за създаване на необятен консенсус за правна промяна.

" Изглежда, че актуалното предложение за правосъдна промяна провокира от ден на ден различия, не по-малко ", сподели Байдън в изказване за новинарския уебсайт Axios. Като се имат поради заканите и провокациите, пред които е изправен Израел сега, няма смисъл израелските водачи да бързат с това - фокусът би трябвало да бъде върху обединяването на хората и намирането на консенсус ", сподели президентът.

Изявлението от неделя наподобява беше финален опит на Белия дом да убеди Нетаняху да спре ремонта, часове преди обединението да се стреми да одобри първия законодателен акт от пакета за ремонт. Това пристигна на фона на отчети за прогрес в 11-часовите договаряния сред ръководещия блок и опозиционните водачи за реализиране на компромис във връзка с законопроекта за " разумността ", който би трябвало да бъде гласуван в понеделник или вторник.
 Съдебната промяна на Нетаняху не стопира на пали митинги
Съдебната промяна на Нетаняху не стопира на пали митинги

Хиляди израелци маршируват, до момента в който гласуването за ограничение на пълномощията на израелския съд наближава

Оплаквайки " времето на изключително състояние ", президентът Исак Херцог, преди малко завърнал се от диалози с Байдън, сподели по-рано в неделя, че прави финален напън за поощряване на компромис сред обединението и опозицията, за изковаване на консенсусен пакет за правосъдна промяна.

Това се случва на фона на ескалиращото, яростно опълчване, което накара стотици хиляди да стачкуват в продължение на няколко дни и остави повече от 10 000 военни резервисти, подготвени да спрат своите доброволческо обвързване.
 Джо Байдън предложения Нетаняху в Белия дом
Джо Байдън предложения Нетаняху в Белия дом

Акция на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР