Президентът на САЩ Джо Байдън е разговарял по телефона с

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е разговарял по телефона с
Коментари Харесай

Байдън обсъди ситуацията в Русия с лидерите на Франция, Германия и Великобритания

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е разговарял по телефона с водачите на Франция, Германия и Обединеното кралство, до момента в който бунтовниците от частната военна организация " Вагнер " се придвижват към Москва, откакто по-рано през днешния ден те превзеха съветския южен град Ростов на Дон, заяви Белият дом, съобщи Ройтерс.


" Лидерите разискаха обстановката в Русия. Те също по този начин потвърдиха непоколебимата си поддръжка за Украйна ", показват от пресслужбата на Белия дом.

Байдън е бил осведомен за развиването на обстановка в Русия от неговия екип по национална сигурност, показаха още от Белия дом, добавяйки, че президентът ще продължи да бъде осведомен през целия ден.

По-рано в събота държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е провел диалози със своите сътрудници от Г-7.

 

Външният министър на Турция Хакан Фидан пък е разговарял по телефона с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, като двамата също са разискали събитията в Русия, уточни за Ройтерс източник от турското външно министерство.

По-рано в събота турският президент Реджеп Ердоган е декларирал пред съветския водач Владимир Путин в телефонен диалог, че Турция е подготвена да даде своя принос за разрешаване на обстановката в Русия допустимо най-скоро, съобщи Анадолската организация, базирайки се на турското президентство. Двамата са разискали най-новите събития в Русия.

Ердоган е откроил в диалога значимостта на това да се подходи със здрав разсъдък по отношение на обстановката, заяви Дирекцията по връзки на президентството на Турция. " Ние, Турция, сме подготвени да дадем своя принос, с цел да разгадаем обстановката допустимо най-скоро с мир и успокоение ", е споделил Ердоган пред съветския си сътрудник.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР