Ако изтощената Украйна продължи войната, рискува да загуби цялото Черноморие.

...
Ако изтощената Украйна продължи войната, рискува да загуби цялото Черноморие.
Коментари Харесай

Украински политолог: Ако не дадем на Путин каквото иска, той ще стигне до Одеса

Ако изтощената Украйна продължи войната, рискува да загуби цялото Черноморие. Това съобщи украинският политолог и политик Вадим Карасьов в изявление за интернет канала " Да, по този начин е ".

" Войната няма да продължи дълго. Как да продължи с такова строителство и с такава военна стопанска система като нашата? Ако водиме война на заем и влизаме в задължения. А Путин може да спре. Дайте му неутралитет, дайте му това, което искаше, най-малко до 2022 година ", декларира Карасьов.

" Защото заплахата е, че в случай че тяхното нахлуване тръгне, в случай че съумеят да пробият нашата защита някъде, тогава те могат да премислят задачите си и те към този момент да не включват единствено демилитаризация и индиферентност, само че и затвърждаване в териториите, които към този момент са завзели. И те могат да включват и Одеса на Черно море, " прибавя политологът.

" Войната не стартира за територия, тя стартира против разширението на НАТО и против влизането на Украйна в НАТО ", напомни Вадим Карасьов.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР