Президентът на СърбияАлександър Вучич каза днес, че е разговарял с

...
Президентът на СърбияАлександър Вучич каза днес, че е разговарял с
Коментари Харесай

Вучич: Обстановката в Косово остава тежка

Президентът на Сърбия Александър Вучич сподели през днешния ден, че е разговарял с представители на Европейския съюз тази заран и ги е помолил да бъдат деликатни, тъй като обстановката в Косово е доста по-опасна и сложна, в сравнение с хората си мислят, оповестяват сръбските медии.

" Страхувам се от безотговорността на европейските представители и арогантността на управляващите в Прищина и чакам в средата на януари велики мъже и дами от целия свят да дойдат да проведат среща за това по какъв начин би трябвало да реализираме съглашения ", сподели Вучич в послание към медиите.
Знам, че (премиерът на Косово Албин) Курти няма да направи нищо, тъй като другояче нямаше да построи четири бази, нито да арестува хора ", сподели Вучич и акцентира, че някои са щастливи, тъй като считат, че това е примка към врата му.

Не, това е примка на врата на Сърбия, само че за тях е значимо да е примка на моя врат. Предстои ни сложен миг във връзка с Косово, само че ще се борим. Избрахме положителни документи, запазихме мира и стабилността, сподели Вучич.

На въпрос за идването на специфични косовски елементи в северната част на Косово Вучич отговори, че в документите, дадени от Европейски Съюз и Съединени американски щати, както и от НАТО, няма нищо неприятно за сърбите, нито им се постановат някакви отговорности. В документа на НАТО за първи път имаме нещо, което е ориентирано към всички страни, гаранции, че идването на косовските сили за сигурност на север изисква единодушие от КейФОР и сръбските представители, както и че хората няма да бъдат преследвани за барикадите, изясни Вучич.

За мен е значимо да изпълнят нещата от гаранциите, които са дали. За мен е значимо да схванат, че са се правили на наивни и са гледали, че някой строи четири бази и тук не приказвам за Лайчак и Хил, сподели Вучич във връзка изказванията на дипломатите Мирослав Лайчак и Кристофър Хил , че този миг би трябвало да употребява за постигането на прогрес в разговора.

Курти мечтае да бъде Енвер Ходжа, по тази причина не понася (премиера на Албания Еди) Рама, само че по опция да е комбинация от Ходжа и Зеленски, защото споделя, че Вучич е дребният Путин. Ние сме заинтригувани той да остави сръбския народ на мира и да не тормози хората, сподели Вучич. Нека си мечтае на вятъра, единствено да не малтретира сръбския народ, повтори той.

Вучич разгласи, че ще организира постоянна годишна конференция на 4 или 5 януари, преди да отиде в Хилендарския манастир.
Пожелавам на хората щастлива Нова година, сподели най-после президентът на Сърбия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР