Президентът на Сърбия Александър Вучич обвини правителството на Косово, че

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич обвини правителството на Косово, че
Коментари Харесай

НОВО НАПРЕЖЕНИЕ: Вучич пак се зъби на Прищина

Президентът на Сърбия Александър Вучич упрекна държавното управление на Косово, че заплашва стабилността, мира и оцеляването на косовските сърби с упорития си отвод да удължи за следващ път периода за пререгистрация на колите със остаряла регистрация от Сърбия.

След съвещание на съвета за национална сигурност в Белград Вучич за следващ път заявява, че държавното управление на Сърбия, която не признава отцепването на Косово като самостоятелна страна, изцяло поддържа сърбите там.

" Няма да се предадем ", съобщи Вучич. Но добави, че е призовал косовските сърби да не предизвикат никого и да не се поддават на провокации от никого и всичко, което вършат, да е демократично и спокойно.

Председателят на преобладаващата измежду косовските сърби партия " Сръбска листа " Горан Ракич съобщи след среща с Вучич, че в случай че има принуждение против тях, ще отговорят с кротичък и либерален митинг.

Косовският министър председател Албин Курти е безапелационен, че следващият краен срок-понеделник, 31 октомври - за пререгистрация на колите няма да бъде удължаван.

Въпреки че едвам към 15 от близо 10 000 коли са със заменени номера със съкращението РКС - Република Косово. Засега Курти не откликва позитивно на апелите от Европейски Съюз и Съединени американски щати да отсрочи с още 10 месеца, с цел да не се стигне до експлоадиране на напрежението в Косово.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР