Президентът на Съединените щати Джо Байдън посочи като главни геополитически

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън посочи като главни геополитически
Коментари Харесай

Байдън размаха пръст: Путин знае, че не се огъвам като Тръмп, а Китай ще се сблъска с нас

Президентът на Съединените щати Джо Байдън уточни като основни геополитически съперници на страната си Китай и Русия. Във външнополитическа тирада, произнесена довечера в Държавния департамент във Вашингтон, Байдън заявява за следващ път, че ще работи за възобновяване на връзките с околните съдружници на Америка:

" Американското водачество би трябвало да се сблъска с настъпващия авторитаризъм, в това число с растящите упоритости на Китай да конкурира Съединените щати и решимостта на Русия да разрушава нашата Демокрация ".

Байдън заяви, че в негово лице Русия ще се сблъска с доста по-различен американски метод, в сравнение с по времето на Доналд Тръмп:

" Дадох на президента Путин да разбере, по доста друг метод от този на предшественика ми, че Съединени американски щати няма към този момент да се огъват пред нападателните дейности на Русия, намесата ѝ в изборите ни, хакерските атаки отравянето на личните ѝ жители. Няма да се поколебаем да накараме Русия да си заплати и ще браним ползите на народа ни ".

Байдън сподели още, че войната в Йемен би трябвало да свърши и по тази причина ще поддържа съдружника Саудитска Арабия единствено за защитата й. Освен това американският президент разгласи фрапантно нарастване на годишния банкет на бежанци в страната си - от най-много 15 000 души сега до 125 000.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР