Президентът на Русия Владимир Путин вероятно изчаква, преди да предприеме

...
Президентът на Русия Владимир Путин вероятно изчаква, преди да предприеме
Коментари Харесай

Отмъщението се сервира студено. Путин изчаква с възмездието за Пригожин, смята шефът на ЦРУ

Президентът на Русия Владимир Путин евентуално изчаква, преди да предприеме дейности против ръководителя на паравоенната организация " Вагнер " Евгений Пригожин , който преди месец против Кремъл. Такова съмнение изрече шефът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Уилям Бърнс на форума за сигурност в Аспен.

Краткият " марш за правдивост ", поведен от Пригожин, продължи два дни и завърши, откакто Пригожин реализира съглашение с Кремъл с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко.

В четвъртък шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс портвърди, че Централно разузнавателно управление на САЩ е знаело за подготвяния протест, и сподели, че съгласно него Путин търси метод да печели време, до момента в който търси подобаващия метод по отношение на Пригожин.

" Путин е човек, който като цяло счита, че отмъщението е ядене, което се сервира студено ", сподели Бърнс.

" Според моя опит Путин е висшият деятел на възмездието, тъй че бих се изненадал, в случай че Пригожин избегне по-нататъшна отплата ", добави той.

По-рано този месец президентът на Съединени американски щати Джо Байдън допусна, че има риск шефът на Вагнер да бъде токсичен.

" Ако бях на негово място, щях да внимавам какво хапвам. Щях да проследявам менюто си ", сподели тогава Байдън.

Сега шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ повтори тази имитация, като сподели: " Ако бях Пригожин, нямаше да уволня своя дегустатор на храна ".

По думите на Бърнс протестът съставлява най-директната офанзива, на която Путин е бил подлаган през 23-те си години на власт, в това число и посредством директното оборване на тезата на Кремъл за войната в Украйна, което Пригожин направи. Тогава създателят на " Вагнер " сподели, че тя е построена върху неистини.

До скоро не беше ясно къде се намира самият Пригожин. В сряда обаче той се появи във видеоклип в Беларус. В него той приветства бойците си и споделя, че те ще оказват помощ за превръщането на армията на Беларус във втората най-хубава в света.

Преди това при започване на юли Лукашенко на територията на страната му, и сподели, че той е в Русия.

До протестът на Пригожин се стигна, откакто той упрекна съветското военно управление в ракетни удари против лагери на негови наемници. Руският президент се като “предателство ” и сподели, че “неизбежно наказване ” чака тези, които разделят съветското общество.
 Проваленият протест на Пригожин в 60 секунди  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР