Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, с който се

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, с който се
Коментари Харесай

Путин подписа закон за по-тежки наказания за тероризъм и доживотен затвор за държавна измяна

Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, с който се въвеждат  по-тежки санкции за тероризъм и пожизнен затвор за държавна измяна. Законът беше признат от Държавната дума на 18 април и утвърден от Съвета на федерацията на 26-ти. 

Досега оптималната присъда за държавна измяна беше 20 години затвор. 

Миналата седмица известният публицист и опозиционер Владимир Кара-Мурза беше наказан общо на 25 години по трите повдигнати против него обвинявания: държавна измяна, разпространяване на недостоверна информация за съветската войска и работа в “нежелателна организация ”. 

Максималното наказване за тероризъм се усилва от 15 на 20 години. Освен това новият закон криминализира съдействието при осъществяване на решения на интернационалните организации и задгранични държавни органи за гонене на съветски длъжностни лица или военни. Наказанието варира от санкция до 5 години отнемане от независимост. 

На 17 март Международният углавен съд  издаде заповед за арест на Владимир Путин и на детския омбудсман Мария Лвова-Белова по съмнение в осъществяването на военни закононарушения, свързани с противозаконното депортиране на украински деца в Русия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР