Президентът на Русия Владимир Путин изнася реч по време на

...
Президентът на Русия Владимир Путин изнася реч по време на
Коментари Харесай

Путин срещу коронавируса: Трябва да сте подготвени за всеки сценарий

Президентът на Русия Владимир Путин изнася тирада по време на среща с районните водачи, с цел да разиска ограниченията, които би трябвало да бъдат подхванати за битка с ковид, който към този момент е оставил над 90 000 инфектирани и 867 мъртви в страната. " Трябва да сте готови за всеки сюжет ", изясни той, представен от РТ.

Той акцентира, че страната е съумяла да активизира индустриалните запаси по време на пандемията, тъй че в случай че при започване на годината са създадени сред 60 и 70 вентилатора, през април са създадени повече от 800, а през май ще има повече от 2500.

Руснаците ще би трябвало да се самоизолират до 11 май, съобщи Путин, до момента в който страната се приготвя за пика на епидемията Ковид-19.

Ходът, който Путин разгласи е откакто предходният период 30 април следва да изтече. Датата е избрана на 2 април и включва композиция от отчасти блокиране и платени отпуски за всички руснаци, които работят в несъществени предприятия.

Също по този начин по време на пандемията производството на серия медикаменти е задействано от нулата.

Постепенното унищожаване на ограниченията за блокиране на ковид ще стартира в Русия от 12 май, сподели Путин, като даде на държавното управление седмица да излезе с рекомендации, подреди на министрите да приготвят пакет от незабавни ограничения в поддръжка на стопанската система и жителите на фона на рецесията.

Говорителят на съветския президент Дмитри Песков разгласи по-рано, че президентът възнамерява " огромна тирада " по време на срещата, която се организира във видеоконферентен формат.

Песков акцентира, че това е " значима " среща, на която ще бъдат разисквани оборудването на райони с кревати, подготовката на здравната инфраструктура като цяло, както и оценката на обстановката и краткосрочните вероятности от covid-19.

В предходните си включвания Путин разгласи режим на неработни дни без загуба на заплата за попречване на разпространяването на covid-19; поредност от ограничения за облекчение на въздействието на пандемията върху стопанската система и живота на жителите, както и отлагането на референдума за промени в съветската конституция и годишния боен церемониал в чест на Деня на успеха (9 май). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР