Президентът на република Алжир Абделмаджид Тебун каза, че Алжир официално

...
Президентът на република Алжир Абделмаджид Тебун каза, че Алжир официално
Коментари Харесай

Алжир дава 1,5 млрд. долара, за да е в икономическа група с Русия

Президентът на република Алжир Абделмаджид Тебун сподели, че Алжир публично е подал молба за участие в Новата банка за развиване (NDB) на групата БРИКС с първи принос от 1,5 милиарда $, наблягайки, че участието на Алжир в групата, формирана от пет страни, „ отваря нови стопански благоприятни условия “, съобщи алжирската новинарска организация АПС, представена от Българска телеграфна агенция. 

„ Подадохме публично молба за участие в групата БРИКС и нейната Нова банка за развиване, като акционер с първа вноска от 1,5 милиарда $ “, сподели президентът на републиката в изявление, обещано на Китайската централна телевизия (CCTV), в коридорите на държавното му посещаване в тази страна.

Официално съществуваща 2009 година, БРИКС се състои от пет страни с разрастващ се капацитет, а точно Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка.

Подчертавайки, че участието на Алжир в БРИКС „ ще отвори нови стопански благоприятни условия “, президентът Тебун сподели, че „ Алжир работи от години дружно с Китай за един по-добър и по-справедлив свят, в който се дава помощ на бедните страни “.

„ Ние също работим за многополюсен свят “ и „ с Китай призоваваме за преразглеждане на няколко аспекта на институциите на Организация на обединените нации, като Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ), които към този момент не обслужват бедните и нововъзникващите страни “, сподели президентът на републиката.

Групата БРИКС е по-благосклонна към нас.

Споменавайки вероятностите на алжирско-китайското икономическо съдействие, президентът посочи упоритостта на Алжир да извършва взаимни планове с Китай „ във всички области, основно галактическата просвета, висшето обучение, фармацевтичната промишленост, образованието, железопътната връзка сред градовете на далечния юг с тези на север и минното дело, изключително мината Гара Джебилет (Тиндуф) (Gara Djebilet (Tindouf), която е една от най-големите мини в света. “

Президентът Тебун загатна и други евентуални планове за партньорство сред двете страни, в това число превозването на желязна руда от Гара Джебилет до металургичните фабрики в северната част на страната.

Като се има поради огромният китайски опит в аерокосмическата област, Алжир желае да „ работи в партньорство в тази област като част от взаимна алжирско-китайска компания, профилирана в науката и галактическите приложения, с цел да образова алжирците във връзка с достъпа до космоса “.

Изтъквайки подобряването на бизнес климата и капиталовия климат в Алжир, президентът на републиката сподели, че новият закон за вложенията " отваря обещаващи вероятности за всички вложители с значими гаранции, които не съществуваха преди ", добавяйки, че такава правна рамка благоприятства вложенията.

 Китайските компании имат удобства за вложение в Алжир, като се има поради доверието сред китайските компании и алжирското държавно управление, сподели президентът Тебун, приветствайки другарските връзки сред двете страни и поддръжката на Китай за Алжир в процеса на развиване от в интервала от оповестяването на независимостта на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР