Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис очевидно ще води дълга

...
Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис очевидно ще води дълга
Коментари Харесай

Де Лаурентис раздуха огъня: Дано Сари не спечели нищо

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис явно ще води дълга психическа война с новия ментор на Ювентус – и някогашен подобен на неговия отбор – Маурицио Сари. Филмовият магнат още веднъж атакува тогавашния си другар, като му пожела да не завоюва нищо в Торино.

Сари пое Наполи през 2015 година и двамата с клубния необут доста бързо си харесваха. В последните седмици от престоя на експерта обаче двамата си говореха само посредством медиите, а Де Лаурентис постоянно намираше защо да подлага на критика наставника. Очевидно колоритният необут на „ везувианите” не счита да „ заравя томахавките”.

Босът на Наполи незабавно "захапа " Сари: Ще е готино да го бием

„ Маурицио е добър треньор, видях доста от него”, съобщи Де Лаурентис за „ Кориере каузи сера”. „ Не съм сюрпризиран от това, футболът от дълго време не е място за икони. Той не завоюва нищичко тук и може да не завоюва нищо в Торино. Сега Сари е съперник и мога да му пожелая само да не печели.”

„ Поддръжник съм на свободата, по тази причина почитам неговия избор (да поеме Ювентус – б.р.). Хората могат да вършат каквото сметнат за добре, стига да поемат отговорност.”

„ Никога не съм вярвал в неподправената обич на Сари към Наполи. Времето сподели, че съм прав. Често се дублирам, че поддържам моногамията, имам вяра в брака и съм в Наполи от 15 години, въпреки и част от нашите почитатели да се пробват да ми пречат.”

Сари: За мен е значимо да не се постанова да повеждам мачовете на Юве гол

„ Споровете просто се случват, само че значимото е да останеш правилен на идеята и на любовта към нашите цветове. Моят избор извира от сърцето и си остава подобен.”

„ Сари работи по 15 часа на през днешния ден и мисли само за терена. Той няма време за човешки връзки, най-малко не и на работното място. Вярвам, че за трите му години в Наполи той в никакъв случай не взе присъединяване във вечеря с целия тим и играчите си.”

„ Той мисли само за мачове, за мениджмънт на футболистите. Околният свят не съставлява интерес за него, а това може да е позитивна или негативна линия.”

Сари подреди Дъглас и Дибала до CR7, остана колеблив за Ел Пипита

„ Точно в този миг само Юве има място в неговото схващане. Това задвижва машината на неговите упоритости. Той може и да разстроил доста хора, само че неговите цели се намират на друга повърхност.”

„ Разбирам разочарованието измежду почитателите на Наполи. Те изживяват футбола по органически метод и Сари лиши парченце от техните души. Той е интелигентен и съобразителен, привикнал е да работи за себе си. Чак по-късно идват стилът и елегантността… Той е човек на стадиона, на трубината, подобен, който ще направи всичко, с цел да задоволи почитателите. Анчелоти е предприемач, гражданин на света. Хубаво е да разговаряш с него и по други тематики отвън футбола. Маурицио ще има потребност от време, неговият клуб ще му го обезпечи, само че ще бъде доста занимателно, когато Анчелоти го надвие на терена”, приключи Де Лаурентис.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР