Президентът на Молдова обвини Русия в понеделник, че планира да

...
Президентът на Молдова обвини Русия в понеделник, че планира да
Коментари Харесай

Молдова заподозря Русия, че праща подстрекатели да свалят властта

Президентът на Молдова упрекна Русия в понеделник, че възнамерява да употребява задгранични саботьори, с цел да смъкна управлението на нейната страна, да спре присъединението й към Европейския съюз и да я употребява във войната против Украйна.

Президентът Мая Санду направи коментара си, откакто украинският президент Володимир Зеленски съобщи предходната седмица, че Киев е разкрил проект на съветското разузнаване " за унищожаването на Молдова ", а дни по-късно.

Санду сподели, че проектът включва жители на Русия, Черна гора, Беларус и Сърбия, които влизат в Молдова, с цел да се опитат да провокират митинги, посредством които да се " смени законното държавно управление с нелегално държавно управление, следено от Руската федерация ".

Мая Санду неведнъж е изразявала угриженост за желанията на Москва по отношение на някогашната руска република и наличието на съветски войски в отделилия се район на Приднестровието.

" Опитите на Кремъл да внесе принуждение в Молдова няма да проработят. Нашата съществена цел е сигурността на жителите и на страната. Нашата цел е мирът и публичният ред в страната ", сподели президентът, представена от Ройтерс.

Говорителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби в понеделник сподели, че известията за заговора не са без значение доказани, само че са " надълбоко тревожни " и " сигурно не са отвън границите на съветското държание ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР