Президентът на Молдова Мая Санду не вижда опасност от война

...
Президентът на Молдова Мая Санду не вижда опасност от война
Коментари Харесай

Молдова не се бои от война с Русия, докато Украйна се държи

Президентът на Молдова Мая Санду не вижда заплаха от война в страната си, до момента в който Русия води война в Украйна, макар , оповестява " Ройтерс ".

Тя поздрави Украйна за опълчването ѝ на Русия, откогато съветските сили нахлуха на нейна територия преди повече от година, и прикани молдовците да се обединят зад кандидатурата на някогашната руска република за присъединението ѝ към Европейския съюз.

" Няма заплаха от война в Молдова, до момента в който Украйна води война ", безапелационна бе Санду пред Народното събрание.

" Искам да уверя нашите жители, че Молдова в този момент не е в заплаха от война. Руската войска не може да стигне дотук, до момента в който Украйна се държи и по този метод пази Молдова. Ние сме признателни на украинците за тяхната храброст и обич към свободата ", посочи тя.
 Молдова нервира Русия с декларация против войната в Украйна
Молдова нервира Русия с декларация против войната в Украйна

Документът беше признат от Народното събрание с минимално болшинство

Молдова - дребна страна с население от 2,6 милиона души, вклинена сред Украйна и Румъния, е изправена пред голям брой проблеми - енергийна рецесия, възходяща беднотия и обществено напрежение - които се изостриха от войната на Русия в Украйна.

Санду повтори обвиняванията, отхвърлени от Москва, че Русия се пробва да дестабилизира Молдова.

По нейни думи Москва, която има свои войски в Приднестровието - отделил се район на Молдова, ще продължи да се пробва да дестабилизира страната ѝ " от вътрешната страна ". Президентът похвали правоприлагащите органи за възпирането на съветските опити за всяване на безпорядък.
 Молдова желае Приднестровието да ѝ съобщи арестуваните за тероризъм
Молдова желае Приднестровието да ѝ съобщи арестуваните за тероризъм

За да се извърши следствие въз основа на съществуващото законодателство

През последните седмици молдовските управляващи арестуваха няколко които съгласно тях се пробват да влязат в страната. Имаше и няколко митинга, проведени от проруска партия в столицата Кишинев.

" Докато съм президент, Молдова ще издържи ", увери Санду, която зае поста през 2020 година

По нейни думи през 2030 година . Призовавам всички политически сили да слагат присъединението към Европейски Съюз над всички ползи и да поддържат абсолютно това придвижване, настоя тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР