Президентът на Латвия Едгарс Ринкевичс заяви на съвместна пресконференция с

...
Президентът на Латвия Едгарс Ринкевичс заяви на съвместна пресконференция с
Коментари Харесай

Латвия готви нова помощ за Украйна

Президентът на Латвия Едгарс Ринкевичс съобщи на взаимна конференция с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, че Латвия приготвя нов пакет от помощ за Украйна, в това число гаубици, муниции, информационно съоръжение, противотанкови оръжия, хеликоптери и други оръжия, цитира думите му Би Би Си.

Съобщава се, че страните са подписали и меморандуми за съдействие във военната сфера, по-специално за производството на дронове.

" Латвия се ангажира да води коалиция за дронове в границите на формата Рамщайн ", добави Едгарс Ринкевич.

" Ще има и междуправителствено съглашение за помощ на Украйна. По-рано Сеймът (на Латвия) гласоподава да даде повече от 500 милиона евро за програмата за възобновяване за 3 години, която ще се концентрира върху Черниговска област ", сподели президентът на Латвия.

По-рано естонският президент Алар Карис сподели на взаимна конференция с украинският президент Володимир Зеленски, че , с цел да я въоръжи по-добре.

В сряда литовският президент Гитанас Науседа съобщи: " Ние одобрихме пакет от дълготрайна военна помощ за Украйна в размер на 200 милиона евро . През януари още веднъж ще изпратим муниции, генератори и детонационни системи в Украйна, а през февруари ще изпратим бронетранспортьори M5777. Ще образоваме украински бойци и ще ускоряваме съдействието в отбранителната промишленост "
 Зеленски: Да издържиш 2024 година - да издържиш цялата война с Русия
Зеленски: Да издържиш 2024 година - да издържиш цялата война с Русия

Открои диалога с Ердоган, въоръжението, боевете и целите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР