Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас настоя, че Висшата лига

...
Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас настоя, че Висшата лига
Коментари Харесай

Президентът на Ла Лига: Висшата лига трябва да накаже Манчестър Сити

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас настоя, че Висшата лига би трябвало да накаже Манчестър Сити за хипотетични финансови нарушавания.

Ако Сити бъде приет за отговорен в нарушение на повече от 100 правила, свързани с даването на неточна финансова информация, клубът от Манчестър може да получи голям набор от санкции, от санкция или лишаване на точки до изпадане от Висшата лига, а даже от британската футболна лига. Тебас желае да има наказване за " жителите ".

" Става въпрос за репутацията и достолепието на Висшата лига. Вашата световна известност въздейства върху способността ви да притегляте спонсорство и да продавате телевизионни права. Отне прекалено много време. Знаем, че е имало хипотетично нарушаване на 100 правила, така че всички решения ще би трябвало да бъдат взети надлежно от Висшата лига. Едно от най-лошите неща при финансовия надзор е, в случай че не следвате или не се преценявате с него ", каза Тебас пред кореспонденти на срещата на върха на Financial Times Business of Football в сряда.

Тебас също опълчи това, което се вижда като благосклонност към британските клубове, с твърдата позиция на Ла Лига по отношение на Барселона по отношение на нейните правила за финансов феърплей. Барселона трябваше да продаде редица активи предходната година, с цел да записва нови попълнения като Роберт Левандовски, Жул Кунде и Рафиня и не съумя да подпише с играчи през януарския трансферен прозорец.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР