Президентът на Израел Реувен Ривлин смекчи присъдата за корупция на

...
Президентът на Израел Реувен Ривлин смекчи присъдата за корупция на
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на корумпиран политик

Президентът на Израел Реувен Ривлин смекчи присъдата за корупция на някогашния израелски министър председател Ехуд Олмерт. Държавният глава понижи наказването от 27 месеца на 16 месеца и половина, които към този момент са излежани от наказания, съобщи ТАСС.

В неделя Олмерт беше освободен предварително от пандиза по негова молба, откакто правосъдните управляващи взеха решение да понижат присъдата му с една трета. Той бе заставен да подаде оставка през 2008 година след обвинявания във взимане на подкупи и възпрепятстване на правораздаването във връзка със покупко-продажби за строителството на първокласен жилищен комплекс по времето, когато е бил кмет на Йерусалим и министър на търговията и промишлеността.

Присъдата от 27 месеца затвор включваше година и половина за взимане на рушвет, 8 месеца за корист с доверие и машинация и един месец за възпрепятстване на правораздаването.

На 20 юни Олмерт бе настанен в затворническа болница със сърдечни недоволства. В обществените мрежи се появиха негови фотоси, на които наподобява очевидно болен и мощно измършавял.





Условно-предсрочното освобождение предвиждаше до май 2018 година Олмерт два пъти месечно да се разписва в полицията. Забранено му бе да напуща Израел.

Президентът анулира тези ограничавания. Бившият министър председател обаче даде обещание без значение от президентския акт да взе участие в работата на доброволчески сдружения, както бе разпоредила комисията за условно-предсрочно освобождение.

Олмерт е изправен пред нови обвинявания - в опит да изнесе от пандиза свръхсекретна информация, защото помолил юриста си да изнесе ръкопис с записките му, без цензорите да го ревизират, отбелязва Reuters.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР