Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че лидерите в Г7

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че лидерите в Г7
Коментари Харесай

Макрон: Г7 не трябва да се страхува да достигне съгласие без участието на САЩ

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че водачите в Г7 не би трябвало да се опасяват да доближат до някакво единодушие без присъединяване на Съединени американски щати.
„ Г7 е опция за нас да имаме един открит и почтен диалог сред народи, които са другари и сътрудници от дълго време”, съобщи Макрон по време на конференция. Тя се състоя след срещата му с канадския министър-председател Джъстин Трюдо в столицата на Канада, Отава.
„ Ще има неща, за които президентът (на САЩ) няма да е тотално в синхрон с останалите – мисля си за неща като климатичните промени и търговията”, сподели френският водач.
По въпроса с търговията канадският министър председател Джъстин Трюдо назова ограниченията на Тръмп, свързани с националната сигурност, посредством които той желае да узакони новите си наказателни мита за импорт на метали от сътрудници на Съединени американски щати, като „ смехотворни”.
„ Смехотворно е да кажеш, че Канада, Франция и останалите страни от Европейски Съюз могат да бъдат опасност за американската национална сигурност. Ние сме най-хубавите сътрудници, които Съединени американски щати има от много време насам”, съобщи Трюдо пред медиите.
„ Нашата обща цел е да се опитаме да намерим текст, който да бъде подписан от всички. Казвам, че съм склонен с това, което Трюдо е казвал доста пъти – желанието да се подпише една обща декларация, а Г7 не би трябвало да надвива над наличието й”, изясни френският президент Еманюел Макрон.
„ Ние европейците и японците не сме подготвени на всичко, с цел да се подпише Тръмп”, добави още Макрон. Той съобщи, че противното би било „ грешка”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР