Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си видеообръщение, че

...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си видеообръщение, че
Коментари Харесай

Зеленски: Водят се ожесточени сражения в момента

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вечерното си видеообръщение, че в редица села в североизточната Харковска област се водят боеве, до момента в който съветските сили се пробват да си пробият път, предадоха Укринформ и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Ожесточени сражения се водят и в елементи на Донецка област, добави той. Според Зеленски се водят " отбранителни сражения " по огромни сектори от границата в Харков, където съветските сили започнаха в петък огромна атака. " Има селища, които на процедура са превърнати от " сива зона " в зона на военни дейности ", акцентира украинският президент. " Окупаторът се пробва да се закрепи в някои от тях, до момента в който други се употребяват за по-нататъшно придвижване ".

Украинските сили противодействат с артилерия и дронове, означи Зеленски, като благодари на участниците в боевете.

Той съобщи, че боевете са " не по-малко остри " в някои региони на Донецка област. По думите му през последното денонощие са се случили тридесет въоръжени конфликта в Покровски бранш, северозападно от следения от Русия град Авдеевка. Боеве са се водили и в регионите на Лиман, Купянск, Краматорск и други.

" И още нещо. Руските психически интервенции постоянно са силата за съветските сухопътни интервенции. Окупаторът се подхранва с неистини и със страха, който следва след лъжите. Отбранителните борби в никакъв случай не са лесни. И те постоянно стават по-трудни, когато врагът успее да употребява страха ", предизвести още Зеленски, като прикани украинците да не се поддават на страсти./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР