Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че скоро в Париж

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви, че скоро в Париж
Коментари Харесай

Франция изтегля посланика и войските си от Нигер

Президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи, че скоро в Париж ще се прибере френският дипломат в нигерската столица Ниамей, съобщи Франс прес. Париж до момента отхвърляше да прибере посланика си от нигерската столица.

Макрон също по този начин разгласи, че френските военни ще се приберат от Нигер във Франция до края на годината. Тези вести пристигнаха след двумесечна дискусия сред хунтата, взела властта в Нигер, и Париж.

" Франция реши да върне в Париж посланика си в Нигер  и слагаме завършек на нашето военно съдействие с Нигер ", акцентира Макрон в просторно изявление за френските медии Франс 2 и Те Еф 1.

Той сподели, че 1500-те френски военни в Нигер ще си заминат оттова в идните седмици и месеци и изтеглянето ще бъде изцяло завършено до края на годината.

Хунтата в Нигер взе властта преди два месеца. Днес тя разгласи, че не разрешава достъпа на нигерското въздушно пространство за френски самолети, излиза наяве от известие, качено на уеб страницата на Агенцията за сигурност на въздухоплаването в Африка и Мадагаскар.

Нигерското въздушно пространство е отворено за всички национални и интернационалните цивилен полети като се изключи френски самолети или на самолети, наети от Франция, включително и на тези на " Еър Франс ", се споделя в текста.

В известието се споделя и, че въздушното пространство остава затворено за специфични и оперативни полети на военни самолети, като се изключи особено позволение за тях.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР